open-navfaktor-logo
search
BIHAMK
Zbog radova obustavljen saobraćaj u tunelima Vinac i Jasen
Zbog teretnog vozila koji stoji na cesti, a učestvovalo je jučer u saobraćajnoj nezgodi na dionici M-16.2 Prozor - Gornji Vakuf (na prevoju Makljen), saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.
05.08.2020. u 08:32
get url
text

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svaki dan (osim nedjelje) od 08 do 14 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, saobraćaj se zbog radova svaki dan (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati obustavlja i na regionalnom putu Crna Rijeka - Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce). U toku je sanacija tunela Vinac (Jajce - Donji Vakuf) i Jasen (Prozor - Jablanica), zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznice oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Srebrenik - Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U toku su radovi na asfaltiranju magistralnog puta M.14.1 Brčko – Bijeljina (od kružnog toka "Ilićka" do naselja Gredice). Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno - naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.