Zbog protestne šetnje: Još se ne zna hoće li biti obustavljen javni prijevoz

objavljeno: 08.02.2018. u 09:20

Zbog održavanja mirne protestne šetnje danas se ne zna hoće li doći do obustave javnog gradskog prijevoza u Sarajevu u terminu od 12 do 13.30 sati.

Kako su nam kazali u GRAS-u MUP Kantona Sarajevo nije izdao nalog, iako su iz GRAS-a jučer najavili da će doći do obustave saobraćaja.

Ukoliko u međuvremenu stigne nalog iz MUP-a Kantona Sarajevo, tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola - Baščaršija - Tahnička škola, što znači da će tramvaji voziti od Ilidže do Željezničke stanice.

Komercijalna linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – ul. Hamdije Čemerlića u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Linije koje polaze sa terminala Dom Amrije za Podhrastove, Bare, Koševsko brdo i Breku, te linije koje sa Parka polaze za Jagomir i Sedrenik mijenat će polazni terminal i polaziti sa Sutjeske.

Vozila na linijama za Pofaliće i Gornje Velešiće, te trolejbuskoj liniji Trg Austrije – Jezero kratko će biti zaustavljenja do prolaska kolone u skladu sa uputama policije na terenu. Vrijeme potpune obustave saobraćaja utvrđuju operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu, saopćeno je iz KJKP GRAS.