open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Zbog protesta uhapšeno 14 osoba: "Prolivena krv policajaca neće ostati nekažnjena"
Direktor Uprave policije Veselin Veljović poručio da neće dozvoliti napade na policajce
30.12.2019. u 20:11
get url
text

Uprava policije Crne Gore je procesuirala 14 osoba zbog incidenata u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu, javlja Anadolija.

Iz Uprave policije su kazali da je, zbog incidenata u Podgorici u nedjelju navečer, privedeno 13 osoba u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica.

Oni su, kako se ističe, uhapšeni zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru kao i krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Policija je u nedjelju navečer koristila suzavac kako bi razbila proteste ispred hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici kao i prilikom uklanjanja blokade u Zeti na putu prema podgoričkom aerodromu. Kako je ranije navedeno, tom prilikom povrijeđena su četiri policajca.

- Službenici Centra bezbjednosti Podgorica preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja odgovornosti pojedinaca, kao i u cilju identifikacije počinilaca, kako u vezi događaja u Gradskoj Općini Zeta, tako i u vezi događaja kod Hrama hristovog vaskrsenja u Podgorici - naveli su iz Uprave policije.

Ističe se i da je na području Danilovgrada i Nikšića u nedjelju došlo do narušavanja javnog reda i mira zbog neprijavljenih javnih okupljanja i do blokiranja saobraćajnica.

Direktor Uprave policije Veselin Veljović danas je kazao da neće dozvoliti napade na policijske službenike i da će, kako tvrdi, svaki vid nasilja dobiti efikasan odgovor.

- Nećemo dozvoliti napade na policijske službenike koji izvršavaju radne obaveze i zadatke u skladu sa zakonom i na svaki oblik ugrožavanja naših pripadnika, energično ćemo odgovoriti. Prolivena krv policijskih službenika neće ostati nekažnjena - kazao je Veljović u saopćenju za javnost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.