open-navfaktor-logo
search
Data saglasnost
Zbog protesta rudara sutra obustava saobraćaja na dijelu saobraćajnica Put života i Hamdije Ćemerlića
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine za privremenu izmjenu režima saobraćaja na dijelu saobraćajnica Put života - desna kolovozna traka i Hamdije Ćemerlića - krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno uz zgradu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, sutra 23. novembra, u vremenu od 11 do 18 sati, radi održavanja mirnih protesta.
22.11.2021. u 15:10
get url
text

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojem će se kretati učesnici protesta.

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

Kako navode iz Ministarstva saobraćaja, organizator protesta je dužan osigurati prisustvo policije koja će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja, te omogućiti siguran prolaz pješaka i njihovu zaštitu.

- Istekom razloga za privremenu obustavu saobraćaja, organizator je dužan ukloniti eventualne prepreke na saobraćajnicama i dovesti ih u prethodno stanje. Na kolovoznim površinama, na trasi kretanja kolone, zabranjeno je iscrtavanje horizontalnih oznaka. Radi organizovanja protesta, organizator prethodno treba dobiti saglasnost MUP-a KS, u kojem će biti definisani ostali uslovi za održavanje manifestacije - naglašavaju u izdatom Rješenju iz Ministarstva saobraćaja KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.