open-navfaktor-logo
search
Privedene još četiri osobe
Zbog pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji uhapšen poznati razbojnik s Koševskog Brda
Nakon što je jučer rano ujutro u sarajevskom naselju Skenderija državljanin Maroka A. H. nađen sa teškim povredama opasnim po život, a koje su mu nanesene nožem, policija je pronašla i uhapsila 22-godišnjaka iz Sarajeva.
18.08.2021. u 11:23
get url
text

Kako nam je nezvanično potrvrđeno, uhapšen je Eldin Kajanija, koji je odranije poznat policiji po razbojništvima i drugim krivičnim djelima.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

VEZANI TEKST - U centru Sarajeva pronađen mladić s povredama opasnim po život

Osim Kajanije, u vezu sa ovim događajem dovode se i njegov brat Nedim, kao i Kenan Čustović, Fatih Velić i Fahrudin Mutić, koji su uhapšeni dan ranije zbog razbojništva počinjenog u ponedjeljak na Ilidži na štetu M. K. iz Afganistana.

Oni su, kako se sumnja, muškarca presreli na raskrsnici ulica Kasindolska i Džemala Bijedića te mu uz upotrebu fizičke snage oteli ruksak sa ličnim stvarima, mobilnim telefonom i novcem, a zatim su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Svih pet uhapšenih, nakon kriminalističke obrade u MUP-u kantona sarajevo predati su u nadležnost sarajevskog kantonalnog tužilaštva.

Kako saznajemo iz te pravosudne institucije, određeno im je zadržavanje, a u toku je njihovo ispitivanje pred kantonalnim tužiocem, koji će donijeti odluku o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete.

Povrijeđeni Marokanac nalazi se na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a.

Braća Kajanija i ranije su punila stupce crnih hronika zbog nasilja koje su provodili u sarajevskom naselju Koševsko Brdo, pretežno nad maloljetnicima, kojima su otimali novac, bicikle, mobitele...

Prije nekoliko godina uhapšeni su nakon što su u stanu u ulici Muhameda Hadžijahića u centru Sarajeva, zarobili, tukli i opljačkali maloljetniika, kojem su zaprijetili da im mora donijeti novac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.