Sarajevska krim-policija rasvijetlila je pokušaj ubistva koji se preksinoć dogodio u naselju Koševsko Brdo, gdje je nožem izboden 20-godišnji Marko Matulović iz tog naselja. 

Kako saznaje Faktor, zbog ovog pokušaja ubistva uhapšen je njegov pet godina stariji brat Eldin. 

Marko je zbog teških povreda opasnih po život zadržan na liječenju na Klinici za torakalnu hirurgiju KCUS-a. Zbog čega se njegov stariji brat okomio na njega zasad nije poznato. 

Eldin Matulović, kao i njegov dvije godine mlađi brat Kristijan, hapšeni su nebrojeno puta zbog različitih krivičnih djela i od najranije dobi su u sukobu sa zakonom. Najmlađi Matulović, za razliku od braće, dosad se nije spominjao kao počinilac krivičnih djela.

Najstariji Matulović je, između ostalog, hapšen u akciji "Panorama" zbog pripadnosti grupi koja se bavila krađama automobila i iznudama. Prije nekoliko godina je u ulici Zuke Džumhura u općini Centar slomio lobanju šesnaestogodišnjem Belminu Moriću, izudaravši ga palicom po glavi.

Roditelji povrijeđenog dječaka tada su izjavili medijima kako Matulovići teroriziraju stanovnike Koševskog Brda, te da je njihov sin batine dobio jer je branio mlađeg brata od kojeg je Eldin tražio novac.

Kristijana je policija više puta privodila zbog razbojništava. Još kao maloljetnik je prije nekoliko godina pokušao opljačkati muškarca iz Konjica u naselju Koševsko Brdo, ali je naišao na otpor i došlo je do fizičkog sukoba u kojem je izvukao deblji kraj, te je tada završio u bolnici sa lakšim tjelesnim povredama.

Teško je povrijeđen i u junu 2015. godine, kada ga je u Zavodu za mušku djecu i omladinu Hum u Sarajevu pretukao 19-godišnji Vladimir Vasiljević. Obojica su u to vrijeme bili štićenici ove ustanove, gdje su upućeni na izdržavanje mjere preodgoja zbog više ranije počinjenih krivičnih djela.

Vasiljević je tada glavom u lice udario Matulovića, koji je "zaradio" frakturu nosa, zbog koje je prevezen u bolnicu. Teško je pretučen i u martu prošle godine kada su ga na tramvajskoj stanici na Čengić Vili pretukle dvije nepoznate osobe. Tada je zadobio teške povrede glave i lica zbog čega je jedno vrijeme proveo na liječenju na Klinici za neurohirurgiju KCUS-a.