open-navfaktor-logo
search
Po naredbi tužioca
Zbog pogibije radnika na gradilištu Koridora Vc uhapšena jedna osoba
Nakon nesreće na gradilištu Koridora Vc u kojoj je poginuo radnik, sarajevska policija uhapsila je jednu osobu, saopćio je MUP Kantona Sarajevo.
06.08.2021. u 16:49
get url
text

Nesreća se dogodila jučer oko 13.35 sati u mjestu Raštelica u općini Hadžići.

- Došlo je do pada s visine radnika firme "Saring" d.o.o. Sarajevo, O. M., rođen 1972.godine, nastanjen u Lukavcu. Smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Nakon nesreće na mjesto događaja izašao je dežurni kantonalni tužilac, koji je rukovodio uviđajem, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a KS i inspektor zaštite na radu. Tijelo radnika vozilom "Pokopa" prevezeno je u prosekturu Bare.

- Po naredbi tužioca Kantonalnog tužilaštva, istog dana u 16.35 sati slobode je lišen J. B., rođen 1965.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 328. stav 2. (teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine), a u vezi sa članom 326. stav 1. (nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova) KZFBiH-a - naveli su iz MUP-a KS.

Uhapšeni je nakon hapšenja predat u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS, a rad na dokumentovanju svih okolnosti nesreće se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.