Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, zbog sumnje da su počinili teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, uhapšeni su D. T. (1972) iz Istočnog Novog Sarajeva i M. P. (1996) iz Sarajeva.

Nesreća se dogodila jučer u 13.15 sati na objektu na lokalitetu Babin do. Povrijeđeni radnik vozilom Hitne pomoći prevezen je na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, gdje je u 15.50 usljed teških povreda preminuo.

Na mjesto događaja izašli su dežurni tužilac, policija, te inspektor zaštite na radu i stalni sudski vještak zaštite na radu.

- Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da su uhapšene dvije odgovorne osobe firme Kepler d.o.o. iz Istočnog Sarajeva koja izvodi radove na izgradnji hotela Nomad na Babinom dolu.