open-navfaktor-logo
search
Nepropisno izvođenje radova
Zbog pogibije radnika na Bjelašnici uhapšene dvije osobe
Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe nakon jučerašnje teške nesreće na gradilištu na Bjelašnici u kojoj je poginuo radnik E. Dž. (1975) iz Zavidovića.
07.07.2021. u 12:49
get url
text

Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, zbog sumnje da su počinili teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine u vezi sa krivičnim djelom nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, uhapšeni su D. T. (1972) iz Istočnog Novog Sarajeva i M. P. (1996) iz Sarajeva.

Nesreća se dogodila jučer u 13.15 sati na objektu na lokalitetu Babin do. Povrijeđeni radnik vozilom Hitne pomoći prevezen je na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, gdje je u 15.50 usljed teških povreda preminuo.

Na mjesto događaja izašli su dežurni tužilac, policija, te inspektor zaštite na radu i stalni sudski vještak zaštite na radu.

- Uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS.

Nezvanično saznajemo da su uhapšene dvije odgovorne osobe firme Kepler d.o.o. iz Istočnog Sarajeva koja izvodi radove na izgradnji hotela Nomad na Babinom dolu. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.