open-navfaktor-logo
search
Presuda
Zbog pljački kladionica: Serijskom razbojniku iz Sarajeva skoro devet godina robije
Odlukom suda produžen mu je pritvor u kojem se nalazi od kraja januara 2018. godine
16.08.2019. u 14:43
get url
text

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je danas Nermina Bečirevića (32) na osam godina i osam mjeseci zatvora zbog više razbojništava počinjenih u sportskim kladionicama uz prijetnju vatrenim oružjem.

Ovu informaciju za Faktor je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Bečireviću je Tužilaštvo na teret stavilo pljačke ukupno šest različitih sportskih kladionica koje je, uz prijetnju nožem i pištoljem, opljačkao tokom 2018. godine.

Odlukom suda produžen mu je pritvor u kojem se nalazi od kraja januara 2018. godine. 

Bečirević je, inače, višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela. 

U januaru 2016. godine u Maglaju je uhapšen zajedno sa Edisom Hodžićem, koji se policajcima lažno predstavio kao pripadnik SIPA-e V. D. u čiji stan je ranije provalio i ukrao mu službeni pištolj. Provjeravama je zatim utvrđeno da je ukraden i "golf2" koji je vozio Hodžić, kao i "golf 3" kojim je upravljao Bečirević. 

Još 2011. godine hapšen je zajedno sa Ademom Žilićem i Amarom Babićem zbog pljačke katredrale Srca Isusova i samostana svetog Ante u Sarajevu.

Žilić i Bečirević uhapšeni su tada u Mostaru, gdje su policiji postali sumnjivi jer su trošili velike količine novca, a navodno su kovanice pokušali "ukrupniti" i kupovali skupe stvari sve sa kovanicama ukradenim iz dobrovoljnih priloga iz samostana na Bistriku.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.