open-navfaktor-logo
search
Bit će predata Tužilaštvu
Zbog planiranja ubistva SIPA u Sarajevu uhapsila jednu osobu
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su osobu za koju postoji osnov sumnje da je na području Sarajeva planirala počiniti ubistvo, potvrđeno je iz te policijske agencije. 
24.07.2020. u 11:35
get url
text

- Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubistva.

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.