Zastupnik SNSD-a Srđan Mazalica danas se na sjednici Narodne skupštine RS-a javno izvinio zastupniku PDP-a Drašku Stanivukoviću zbog opaske koju je na njegov račun iznio na sjednici 19. septembra.

Kao što smo ranije objavili, Mazalica i Stanivuković su tada ušli u oštru polemiku, dobacujući jedan drugom opaske o tome koga izdržava otac, a koga država, ko živi u luksuzu, a ko "nema veze sa realnošću".

Tokom te polemike, Mazalica je rekao Stanivukoviću da je "neznalica" te da nije završio fakultet, za raziliku od njega koji je naporno učio tokom studija.

- Kada su se svi išli kupati na Vrbas, a vi ste vjerovatno vodali neke sponzoruše, ja sam polagao ispite – kazao je tada Mazalica, a danas se izvinio zbog takvih riječi i objasnio da je "prenaglio", te da mu namjera nije bila da "uvrijedi pripadnice ljepšeg spola".

- Izvinjavam se svim bivšim djevojkama Draška Stanivukovića i samom Drašku Stanivukoviću – istakao je danas Mazalica.

U skupštinskoj sali danas se povela rasprava i o riječima koje je Stanivuković danas uputio Dušici Šolaji (SNSD) jer je nakon njenog obraćanja rekao da mora "protrljati oči" i razbuditi se jer ga je njen govor uspavao.

U Stanivukovićevu odbranu stala je njegova partijska kolegica Jelena Trivić.

- Nisam shvatila da je to konstatacija upućena na rodnoj osnovi – rekla je Trivić.

- Slažem se da niste shvatili opasku svog kolege kao povredu ličnosti žene, ali zašto bismo mi ovdje tretirali samo uvrede po osnovu toga da li je neko žena ili muškarac – rekla je Šolaja.