open-navfaktor-logo
search
Slijedi protest
Zbog novih mjera Vlade TK: Ugostitelji najavili otpuštanje radnika i gašenje svojih firmi
Vlada Tuzlanskog kantona danas je zbog loše epidemiološke situacije ograničila rad ugostiteljskih objekata u Kantonu do 21 sat, a na njihovu oduku reagirala je Grupacija ugostitelja TK koja djeluje u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla.
05.11.2021. u 14:22
get url
text
Tuzla: Ugostitelji ogorčeni zbog novih mjera

VEZANI TEKST - Nove mjere u TK: Koronavirus se nekontrolirano širi, ograničen rad ugostiteljskih objekata

- Predstavnici ugostiteljske djelatnosti sa područja Tuzlanskog kantona iskazali su nezadovoljstvo novim pooštravanjem higijensko-epidemioloških mjera na području TK. Stava smo da od svih privrednih djelatnosti, nove mjere direktno i najviše utiču na sektor ugostiteljstva i u potpunosti ovaj sektor dovodi do gašenja - kaže se u dopisu koji su danas uputili Vladi TK.

Oni su za 15 sati zakazali protest ispred Vlade TK, a uputili su i dopis u kojem navode da nemaju namjeru primijeniti nove mjere, da će nastaviti sa radom kao u prethodnom periodu te da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi pristupili gašenju privrednih subjekata i otpustili sve zaposlene i prijavili ih na Zavod za zapošljavanje TK.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.