open-navfaktor-logo
search
Prije isteka ugovora
Zbog nesuglasica sa Salihamidžićem Flick napušta Bayern?
Uprkos činjenici da je ugovor za Bayern vezan do 2023. godine, budućnost Hans-Dietera Flicka na klupi aktuelnih evropskih prvaka pod znakom je pitanja, tvrdi njemački Bild.
27.01.2021. u 19:14
get url
text

Za to navodno postoji više razloga. Jedan od njih je i činjenica da Karl-Heinz Rummenigge, koji je velika podrška aktuelnom treneru, na kraju godine odlazi u penziju.

Pored toga tu se i nesuglasice Flicka sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem, čija je pozicija u klubu dodatno ojačala njegovim ulaskom u Izvršni odbor njemačkog velikana.

Flick i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine nisu imali identične poglede na klupsku transfer-politiku, a treneru koji je osvojio sve u prošloj sezoni što se moglo osvojiti zasmetalo je što je rođeni Jablaničanin vodio glavnu riječ kod realizacije transfera.

Trener Bavaraca nije bilo zadovoljan što osam fudbalera koji su stigli u tim nisu mogli preuzeti ozbiljnu ulogu u ekipi, dok navodno stručni štab smatra da je sadašnji sastav slabiji od prošlosezonskog.

Ipak, Salihamidžić i ljudi okupljeni oko njega smatraju kako je upravo trener taj koji nove fudbalere treba dovesti na taj nivo da postanu važan dio tima.

Ono što Flicku ne ide u prilog jeste i to da i članovi Nadzornog odbora dijele stav Salihamidžića.

Osim što ne dijele isto mišljenje, odlasku Flicka sa klupe Bayerna mogao bi doprinijeti i interes pojedinih evropskih velikana, ali i Fudbalskog saveza Njemačke koji u Flicku vidi idealnu zamjenu za Joachima Lowa, čovjeka koje je svojevremeno asistirao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.