open-navfaktor-logo
search
Potvrdio šef policije
Zbog nepoštivanja samoizolacije u Brčkom uhapšene četiri osobe, među njima i medicinar
Policija Brčko Distrikta BiH sinoć je u mjestu Donja Skakava uhapsila četiri osobe zbog nepoštivanja mjera izolacije.
20.03.2020. u 12:58
get url
text

Goran Pisić, šef Policije Brčko Distrikta BiH, izjavio je na konferenciji za medije da policijski službenici redovno provjeravaju koliko se građani kojima su izdata rješenja o obaveznoj izolaciji pridržavaju obavezujućih mjera. Policijski službenici su kontrolisali 174 osobe kojima su izdata rješenja o medicinskom nadzoru, te je utvrđeno da 166 osoba poštuju mjere koje su izrečene, a osam njih ne poštuje mjere izolacije.

- Mi smo sinoć na području Brčko Distrikta BiH u mjestu Donja Skakava lišili slobode četiri osobe. Tri osobe su imala rješenje o obaveznoj izolaciji, sve tri su došle s teritorije Republike Austrije. Zajedno s njima je bio veći broj drugih osoba, a tom prilikom smo lišili slobode i još jednu osobu koja radi kao medicinski tehničar u JZU Bolnica Brčko - izjavio je Pisić.

Svi su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krvično djelo 222 - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije te 221- prenošenje zarazne bolesti, a razlog hapšenja je ponavljanje krivičnog djela i utjecaj na svjedoke.

Pisić je upozorio na negativne pojave na društvenim mrežama u vezi sa širenjem lažnih vijesti te je iznio tvrdnju da će u toku dana vjerovatno za tri osobe biti izdani prekršajni nalozi zbog iznošenja ili prenošenja lažnih vijesti, glasina i tvrdnji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.