Zbog Modrića: U Realu ljuti na Inter i planiraju milanski klub tužiti UEFA-i

objavljeno: 07.08.2018. u 11:33

Transfer Cristiana Ronalda iz Real Madrida u Juventus već je zaboravljen, a španski mediji već pripremaju priču za novu sapunicu.  

Luka Modrić, najbolji igrač Mundijala u Rusiji, navodno želi u Inter, koji mu nudi 60 miliona eura za šest godina, a Kraljevi ne planiraju mirno pratiti kako gubi kapitena Hrvatske.

U Realu su ljuti na Inter i planiraju milanski klub tužiti UEFA-i. Naime, madridski klub smatra kako Inter krši pravila Finansijskog fair-playa jer dio novca za dovođenje Modrića planira dobiti kroz sponzorske ugovore s kineskim Suningom, odnosno svojim vlasnikom. Nešto slično je napravio PSG s Katarom kada je dovodio Neymara. Inter je navodno čak obećao Modriću i transfer u Kinu nakon četiri godine u Milanu.

El Mundo Deportivo navodi i da je niži porez u Italiji jedan od razloga zašto Modrić želi otići iz Reala s kojim ima ugovor još dvije godine i u kojem bi trebao zaraditi 13 miliona eura.

- Real je spreman saslušati Modrića i povećati mu plaću - tvrdi katalonski list, ali i dodaje da su u Madridu ljuti na Modrićeve agente koji ga nagovaraju na odlazak u Italiju.

S druge strane, AS piše da je hravtski kapiten spreman ostati u Madridu, ukoliko Real pristane na njegove uvjete i približi se Interovoj ponudi. Modrić u Realu ima još dvije godine ugovora prema kojem zarađuje šest i po miliona eura.