Ovu informaciju potvrdio nam je dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo i dodao je pričinjena materijalna šteta na automobilima, ali da nije bilo povrijeđenih.

 

- U toku je uviđaj, a saobraćaj je na ovom dijelu puta potpuno obustavljen – kazao je dežurni operativni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Vozilo koje je sletjelo s ceste pripada Gorskoj službi spašavanja - Stanica Sarajevo. 

Kako su naveli na svojoj Facebook stranici, pripadnici GSS - Stanica Sarajevo, danas su pri povratku sa redovne aktivnosti obezbjeđenja Ski centra Bjelašnica - Igman imala tešku saobraćajnu nesreću.

- Usljed neočišćene i zaleđene ceste, sa iskusnim spasiocem i vozačem za upravljačem u vozilu sa pogonom 4x4, nesreća se desila i nama koji smo navikli pomagati i pružati pomoć drugima. Nažalost, s obzirom na svakodnevne odlaske i povratke sa skijališta, po svim vremenskim uvjetima, naši su spasioci imali i veću statističku vjerovatonću da im se desi nesreća.
Najbitnije je da je sedmočlana ekipa, koja je bila na dežuri, kao i drugi učesnici u saobraćaju koji su bili sudionici nesreće, prošla bez povreda. Nažalost, ostali smo bez jednog od dva vozila u vlasništvu naše Stanice - navedeno je na Facebook stranici GSS - Stanica Sarajevo.