open-navfaktor-logo
search
Ekspresna reakcija
Zbog korone otkazan nastup u Belgiji: Erko Jun zakazao meč protiv Italijana
Bosanskohercegovački MMA borac Ermin Junuzović alias Erko Jun zbog otkazivanja borilačkog događaja Prime Night 11 27. novembra ostao je bez borbe protiv Armenca Gevorga Sargsyana.
01.12.2021. u 16:29
get url
text

Ipak, ekspresno je dogovorio novi okršaj za subotu, 4. decembar.

- Nažalost, situacija s koronavirusom u Belgiji se pogoršala i borilački događaj Prime night 11 na kojem sam se trebao boriti za titulu je otkazan. U Belgiji, gdje je borba bila zakazana, zbog porasta broja zaraženih strožije su epidemiološke mjere i zabranjeni su masovniji događaji sa publikom.

Ubrzo je stigao poziv Ivana i Tome Dijakovića za učešće na večeri borilačkih sportova Elite MMA Championship 8, 4. decembra u Njemačkoj - kaže Erko Jun.

Jun će se u subotu u Dizeldorfu boriti protiv Italijana Gianluce Locicera.

- Nemam previše vremena da se taktički pripremim za italijanskog borca koji je hrvač i vjerovatno će ići na hrvanje. U karijeri sam često imao priliku da treniram s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi i imao sam od koga naučiti. Ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se fenomenalno.

Treniram mjesecima bez pauze, jer su mi prethodno tri meča otkazana. Bez problema sam skinuo kilažu. Jedva čekam da uđem u oktagon i da pokažem šta sam novo naučio. Očekujem podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjedu - kaže Erko Jun.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.