Ipak, ekspresno je dogovorio novi okršaj za subotu, 4. decembar.

- Nažalost, situacija s koronavirusom u Belgiji se pogoršala i borilački događaj Prime night 11 na kojem sam se trebao boriti za titulu je otkazan. U Belgiji, gdje je borba bila zakazana, zbog porasta broja zaraženih strožije su epidemiološke mjere i zabranjeni su masovniji događaji sa publikom.

Ubrzo je stigao poziv Ivana i Tome Dijakovića za učešće na večeri borilačkih sportova Elite MMA Championship 8, 4. decembra u Njemačkoj - kaže Erko Jun.

Jun će se u subotu u Dizeldorfu boriti protiv Italijana Gianluce Locicera.

- Nemam previše vremena da se taktički pripremim za italijanskog borca koji je hrvač i vjerovatno će ići na hrvanje. U karijeri sam često imao priliku da treniram s borcima iz Čečenije kojima je hrvanje u krvi i imao sam od koga naučiti. Ovo će mi biti prva borba u poluteškoj kategoriji. Osjećam se fenomenalno.

Treniram mjesecima bez pauze, jer su mi prethodno tri meča otkazana. Bez problema sam skinuo kilažu. Jedva čekam da uđem u oktagon i da pokažem šta sam novo naučio. Očekujem podršku Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Njemačkoj i nadam se da ćemo zajedno proslaviti pobjedu - kaže Erko Jun.