- Klub može potvrditi da je večerašnje gostovanje Tottenham Hotspuru odloženo. Odluka je uslijedila nakon što su mnogi igrači i članovi osoblja prvog tima bili pozitivni na posljednjem testiranju na COVID-19 ove sedmice. Odluka je donesena nakon razgovora s rukovodstvom Premier lige i savjeta Agencije za javno zdravstvo Engleske. Igrači i osoblje koji su imali pozitivne testove samoizolovali su se u skladu sa smjernicama Vlade Velike Britanije i Premier lige. Igračima i osoblju želimo siguran i brz oporavak - saopćili su iz Fulhama.

Premier liga je u utorak objavila da je bilo 18 pozitivnih slučajeva koronavirusa u klubovima na posljednjem krugu testiranja, što je najveći broj zabilježen ove sezone.

Gostovanje Manchester Cityja kod Evertona u ponedjeljak je odloženo nekoliko sati prije početka zbog više pozitivnih slučajeva u redovima Građana.

Utakmica Newcastle - Aston Villa, zakazana za 4. decembar na Villa Parku, odgođena je ranije ovog mjeseca nakon što se kod Svraka pojavio koronavirus.

Sheffield United je također objavio da je zabilježio "nekoliko pozitivnih testova na koronavirus nakon posljednjeg kruga testiranja", ali su uprkos tome igrali utakmicu protiv Burnleya u utorak uvečer.