open-navfaktor-logo
search
Stiglo objašnjenje
Zbog koga je Nurkić obukao repliku reprezentativne majice iz 1993. godine?
Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić protekle noći u pobjedi njegovog Portlanda nad Lakersima 100:93 ubacio je 16 poena i uhvatio 15 lopti.
19.08.2020. u 12:42
get url
text

Centar Trail Blazersa postao je prvi igrač nakon 2001. i Shaquillea O'Neala koji je ostvario double-double u prvoj četvrtini jedne play-off utakmice.

VEZANI TEKST - Specijaliziranim patikama Nurkić odao počast preminuloj nani, imao je i posebnu majicu

Nurkić je u ovom meču igrao u specijaliziranim patikama koje mu je za ovu priliku izradio Nike, a na kojima se nalazilo ime njegove nane Hane, koja je nedavno preminula od posljedica koronavirusa.

Bh. košarkaš je na utakmicu protiv prvog tima i Zapadne konferencije stigao u replici majice koju su reprezentativci naše zemlje nosili na Evropskom prvenstvu 1993. godine koje je održano u Njemačkoj.

Nurkić je za broj na majici izabrao broj 14, a zašto je to učinio pojasnio je nekoliko sati nakon utakmice na društvenim mrežama.

- Velike ljude koje je dala ova država, pa tako i velike sportiste i košarkaše, moramo čuvati od zaborava. U našim srcima i našim sjećanjima... Sabahudin Bilalović je prerano preselio, a bio je jedan od najvećih, najbolji strijelac na Evropskom prvenstvu teške i ratne 1993. godine, na kojem je naša reprezentacija postigla najbolji plasman u historiji. Specijalna majica je posvećena njemu - otkrio je Nurkić na svojoj zvaničnoj Facebook stranici.

Dino Bilalović je preminuo 29. jula 2003. godine poslije srčanih problema, a Eurobasket u Njemačkoj okončap je kao najbolji strijela s prosjekom od 25 koševa po utakmici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.