open-navfaktor-logo
search
Vozači, oprez
Zbog kiše kolovozi su mokri, magla u kotlinama i uz riječne tokove
Zbog kiše koja je padala tokom noći, ceste su mokre, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozorava se i na smanjenu vidljivost, zbog magle.
01.09.2020. u 07:44
get url
text

Iz BIHAMK-a apeliraju na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Na magistralnom putu Ljubinje - Trebinje (na dionici od Ljubinja do skretanja za Ravno), svakim danom (osim nedjelje) saobraćaj se obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac - Berkovići - Bileća - Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila viša od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce - Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog završnih radova u tunelu Vranduk (Zenica - Nemila) večeras će se, u vremenu od 21 sati do 00:30 sati vozila propuštati naizmjenično, dok će u vremenu od 00:30 do pet sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do sedam i po tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad sedam i po tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica - Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin - Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo - Semizovac (dva mosta preko Ljubine), Pelagićevo - Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

U BIHAMK-u izdvajaju i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica - Mostar, Šićki Brod - Srebrenik, Livno - Kamensko, Šešlije - Modriča, Grude - Posušje - Rakitno i Kobiljača - Kiseljak - Busovača.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10 do 14:30 sati dolaziti do povremenih kraćih obustava saobraćaja na putnom pravcu Jahorina - Pale - Sumbulovac - Podromanija - Rogatica - Višegrad - GP Vardište.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša zatvoren zbog radova.

Na GP Metaljka (Čajniče - Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od sedam do 19 sati.

Početak je nove školske godine, pa iako će zbog pandemije manji broj djece krenuti na nastavu, iz BIHAMK-a apeluju i na njih i na vozače da budu oprezni i poštuju saobraćajne propise, posebno u blizini škola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.