open-navfaktor-logo
search
Kina
Zbog karantina "zaglavila" u kući svog "spoja na slijepo", njen dnevnik postao viralan
Kineskinja je postala senzacija preko noći nakon što je objavila videodnevnike u kojima je dokumentovala svoj život nakon što je, zbog karantina, zaglavila u kući muškarca s kojim je imala dogovoren "sastanak na slijepo".
13.01.2022. u 16:05
get url
text
Dnevnik Kineskinje postao viralan

Žena, identificirana samo po prezimenu Wang, prije nekoliko dana je otišla na večeru u stan svog "spoja na slijepo" u centralnom kineskom gradu Zhengzhou, gdje je pandemija koronavirusa poslala hiljade ljudi u karantin u dijelovima grada. Dok je završavala s obrokom, područje je stavljeno pod blokadu.

Zbog toga nije mogla napustiti kuću svog partnera, rekla je za novinski list Paper iz Šangaja ove sedmice.

Wang je podijelila svoje iskustvo s prijateljima na društvenim mrežama.

- Starim, i moja porodica me je upoznala sa 10 njih... Peti spoj je htio da pokaže svoje kulinarske vještine i pozvao me je kod sebe na večeru - rekla je Wang u jednom od videa, piše The Guardian.

Također je objavila kratke videozapise koji dokumentuju njen svakodnevni život u izolaciji na WeChatu, na kojima se vidi kako njen "sastanak" kuha, obavlja kućne poslove i radi na laptopu.

- Osim činjenice da je kao drveni maneken, sve ostalo (kod njega) je prilično dobro - kazala je Wang u utorak za novine.

- Uprkos tome što je njegova hrana osrednja, on je i dalje spreman da kuha, što mislim da je odlično - dodala je.

Iako se činilo da se Wang nije žalila na ovo iskustvo, karantin nije doprinio da romantika procvjeta.

Ono što je za Wang bilo neočekivano je da su njeni videodnevnici postali online senzacija na kineskoj platformi društvenih medija Weibo. Povezani hashtag je pregledan više od pet miliona puta širom Kine.

Ali Wang je zbog svog "spoja na slijepo" skinula neke od videozapisa.

- Prijatelji su ga zvali i mislim da je to definitivno utjecalo na njegov život, pa sam ih za sada skinula - rekla je ona u videosnimku objavljenom u utorak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.