Tom se naredbom također propisuje nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima uz obavezno držanje rastojanja od jednog metra, dok se isto odnosi i na otvoreni prostor ako se ne može držati rastojanje od dva metra.

Kantonalna ministrica rada, zdravstva, socijalne zaštite i prognanih Livanjskog kantona Vasilija Broćeta istaknula je da epidemiološka situacija u općini Drvar nije zabrinjavajuća s obzirom na to da je zabilježeno osam slučajeva covida-19.

- Broj zaraženih osoba nije alarmantan, ali smo informirani na zadnjem održanom sastanku Kriznog štaba da je na područje ove općine tokom proteklih dana pristiglo oko dvije hiljade ljudi, uglavnom iz Srbije, gdje epidemiološka situacija nikako nije dobra - istaknula je ministrica te je dodala kako je iz predostrožnosti donesena odluka o zabrani okupljanja.

Inače, na području Livanjskog kantona trenutno je 12 aktivnih slučajeva covida-19, dok je od početka epidemije zabilježeno ukupno 59 covid-pozitivnih osoba od kojih su dvije, obje iz Livna, preminule.