open-navfaktor-logo
search
Tematska sjednica
Zbog Čolpe zasjedao Izvršni odbor FSKS: Jednoglasno usvojen jedan zaključak
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo održao je danas tematsku sjednicu nakon što je Fuad Čolpa kao predstavnik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na sjednici Komiteta za hitnost FSBiH sramotno glasao i dao dozvolu za odigravanje prijateljske utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine.
13.09.2022. u 18:36
get url
text

Izvršni odbor FSKS donio je jednoglasan zaključak kojim se protivi odluci Odbora za hitnost FSBiH.

U Fudbalskom savezu KS smatraju da nije bilo vrijeme za njeno donošenje i od FSBiH zahtjeva da se odluka hitno stavi van snage, ili najkasnije na narednoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH 23. septembra, a prije odigravanja utakmica reprezentacije BiH u Ligi nacija.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prihvatio je ponudu Rusije za odigravanje prijateljske utakmice na ruskom tlu 19. novembra ove godine. Poslije toga je uslijedila burna reakcija javnosti, sportista i reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Mnogi Zmajevi su otkrili kako su ih iz FSBiH kontaktirali i pitali za mišljenje. Edinu Džeki, Miralemu Pjaniću i drugim bh. fudbalerima nije se svidjela takva ideja, ali njihovo mišljenje "gospoda" iz Saveza nije uvažila. Svejedno, najbolji igrači  jasno su poručili kako nemaju namjeru igrati protiv Rusije.

FIFA i UEFA zbog agresije Rusije na Ukrajinu zabranila je Rusima odigravanje međunarodnih mečeva, a njihovim klubovima nije dozvoljeno učešće u UEFA-inim takmičenjima. Kada je u pitanju eventualni meč Rusije i BiH, iz UEFA-e su odgovorili da prijateljske utakmice nisu u njihovoj nadležnosti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.