Izvršni odbor FSKS donio je jednoglasan zaključak kojim se protivi odluci Odbora za hitnost FSBiH.

U Fudbalskom savezu KS smatraju da nije bilo vrijeme za njeno donošenje i od FSBiH zahtjeva da se odluka hitno stavi van snage, ili najkasnije na narednoj sjednici Izvršnog odbora FSBiH 23. septembra, a prije odigravanja utakmica reprezentacije BiH u Ligi nacija.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine prihvatio je ponudu Rusije za odigravanje prijateljske utakmice na ruskom tlu 19. novembra ove godine. Poslije toga je uslijedila burna reakcija javnosti, sportista i reprezentativaca Bosne i Hercegovine. Mnogi Zmajevi su otkrili kako su ih iz FSBiH kontaktirali i pitali za mišljenje. Edinu Džeki, Miralemu Pjaniću i drugim bh. fudbalerima nije se svidjela takva ideja, ali njihovo mišljenje "gospoda" iz Saveza nije uvažila. Svejedno, najbolji igrači  jasno su poručili kako nemaju namjeru igrati protiv Rusije.

FIFA i UEFA zbog agresije Rusije na Ukrajinu zabranila je Rusima odigravanje međunarodnih mečeva, a njihovim klubovima nije dozvoljeno učešće u UEFA-inim takmičenjima. Kada je u pitanju eventualni meč Rusije i BiH, iz UEFA-e su odgovorili da prijateljske utakmice nisu u njihovoj nadležnosti.