open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Završni radovi na izgradnji ciciban igrališta na Kromolju
Uposlenici Javne ustanove Centra za sport i rekreaciju čiji je osnivač i glavni finansijer Općina Centar, intenzivno rade na izgradnji novog ciciban igrališta na Kromolju, u ulici Armije RBiH kod broja 13.
14.10.2020. u 14:28
get url
text

Planirano je instaliranje novog mobilijara sa pripadajućim atestima, postavljanje nove podloge, panel ograde, parkovskog mobilijara te hortikulturno uređenje prostora oko igrališta. Radovi će biti završeni do kraja sedmice.

Podsjećamo da je Općinsko Vijeće Centar na 42. redovnoj sjednici održanoj 1. oktobra 2019. godine usvojilo Odluku o održavanju sportskih ploha, igrališta i ciciban igrališta na području općine Centar.

Naime, predviđenom odlukom dječija i sportska igrališta na području općine Centar za koje se nadležno komunalno preduzeće ranije izjasnilo da nema mogućnosti preuzeti obavezu redovnog održavanja, povjerena su na održavanje JU Centar za sport i rekreaciju, a pored postojećih izgrađenih igrališta ustanova će preuzeti i održavanje igrališta koja Općina Centar planira izgraditi, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.