open-navfaktor-logo
search
"Pale" teške optužbe
Završeno suđenje Halidu Muslimoviću: Spominjane prijeteće poruke, albanska mafija, šverc droge...
Međusobne optužbe folk pjevača Halida Muslimović i njegove bivše partnerke Sonje Bašić, kulminirale su danas u sudnici Osnovnog suda Banja Luka.
10.02.2021. u 15:59
get url
text

U ovom sudu danas su iznesene završne riječi u postupku koji se vodio protiv Muslimovića optuženog za nanošenje povreda i ugrožavanje sigurnosti Sonje Bašić u julu 2018. godine.

Izricanje presude zakazano je za sutra.

Završnicu ovog procesa danas su obilježile brojne kontroverzne tvrdnje sa obje strane.

Punomoćnik Sonje Bašić, advokat Dragan Tolimir, izjavio je da je Muslimović ovih dana Sonji slao prijeteće poruke na telefon, što je ona i prijavila.

S druge strane Muslimović je tvrdio da je i on žrtva brutalnih prijetnji, da se osjeća ugroženo, ali i njegova porodica i saradnici.

- Ona je meni prijetila sa jakim momcima iz Banje Luke, albanskom mafijom… Priča se po Banjoj Luci kako će ona mene sahraniti ovdje, da je njen sud, tužilaštvo, vještaci. Imam prijetnje zadnje dvije i po godine, a primao sam i pozive u kojima mi je poručeno da će me maltretirati. Moram paziti gdje se krećem - kazao je Muslimović u sudnici.

Iznio je i brojne druge optužbe na račun Sonje Bašić, koje su išle čak do tvrdnji da mu je navodno tražila da "pomogne u krijumčarenju droge iz Australije u BiH", kao i da "nađe fabriku namještaja", preko koje bi se to navodno odradilo, što je, tvrdi Muslimović, on kategorično odbio.

- Nisam kriv i tražim od suda pravdu - zaključio je Muslimović.

Njegov branilac, advokat Milenko Tomić, u završnoj riječi je zatražio oslobađajuću presudu, dok je okružni javni tužilac Igor Cimeša, zatražio da ga sud proglasi krivim i osudi u okviru zakonom propisane kazne.

Muslimović je optužen da je 27. jula 2018. godine na putu iz Kozarca ka Banjoj Luci u svom vozilu prvo verbalno, a zatim i fizički napao Bašić sa kojom je bio u ljubavnoj vezi. U optužnici se navodi da je u jednom momentu zaustavio auto i za kosu je izvukao sa suvozačevog mjesta, a onda upet ugurao u auto i dovezao do Banje Luke, udarivši je nekoliko puta. Optužen je i da je, kada je zatražila da je ostavi kod stana u ovom gradu i rekla da će pozvati policiju, rekao: "Ti si mala maca za mene. Znaš li ti ko sam ja, vozaću te u gepeku, mrak će te progutati".

Bašić je naneseno više povreda, podliva i oguljotina, kao i ugriz u predjelu ramena.

Muslimović je tokom ranijeg svjedočenja odbacio da ju je kritične večeri udario, a tvrdio je i da se on od nje branio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.