Subota, 25.06.2022.
FOTO: Muhidin Živojević

Završeno izuzimanje dokaza iz prostorija "Srebrene maline", pretresu prisustvovao i Fikret Hodžić

Pretres unutar prostorija firme "Srebrena malina" u Vogošći prije nekoliko trenutaka je završen. Pripadnici SIPA-e napustili su ovu firmu, noseći sa sobom izuzeti materijal.

Vlasnik ove firme i TV voditelj Fikret Hodžić sve vrijeme bio je prisutan tokom pretresa, a što je zabilježio i fotoreporter Faktora. 

Ranije su pripadnici SIPA-e pretresali i službene prostorije Federalne uprave civilne zaštite na Stupu, a sve u sklopu istrage koju Tužilaštvo BiH provodi u vezi sa sumnjivom nabavkom respiratora iz Kine.

Ugovor o nabavci ovih respiratora, vrijedan 10,5 miliona KM, potpisali su direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i vlasnik firme "FH Srebrena malina" Fikret Hodžić.

VEZANI TEKST - Nakon sjedišta FUCZ-a, SIPA pretresa i prostorije "Srebrene maline" u Vogošći

Nakon što su mediji objavili informacije o spornoj nabavci, u istragu se uključila SIPA, a Tužilaštvo KS je formiralo predmet, koji je jučer ustupljen državnom Tužilaštvu. 

U međuvremenu se saopćenjem za javnost obratio i direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, koji je, između ostalog, naveo da je predložio Vladi FBiH da ga suspenduje sa pozicije koju obnaša dok se ne okonča istraga i, kako je naveo, utvrdi njegova nevinost. 

Njegova advokat Kadrija Kolić ranije je također izjavio da je nabavka respiratora "u cijelosti izvršena u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima".

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh