open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Završeno asfaltiranje ulice Goruša
Radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka danas su završili radove na sanaciji saobraćajnice u ulici Goruša na dijelu između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice.
07.08.2020. u 13:52
get url
text
Ulica Goruša

Podsjećamo da se radovi izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme Grakop iz Kiseljaka Senad Sejdić. Vrijednost projekta iznosi 62.811 KM, a sredstva su osigurana u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom, mašinski je uklonjen stari oštećeni asfalt te postavljen tamponski sloj debljine pola metra. Uklonjeni su i stari oštećeni ivičnjaci umjesto kojih su postavljeni novi betonski. Osim sanacije 14 postojećih šahtova također je urađena i njihova nivelacija, kao i šibera za vodu i slivničkih rešetki. U toku dana bit će završeno i postavljanje novog asfalta duž saobraćajnice, te duž trotoara za kretanje pješaka. Za nadzor ovog projekta je zadužena firma Energoinvest Sarajevo, navodi se u saopćenju Općine Centar.

Gradilište je u toku dana obišao i načelnik Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.