open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija
Završeni radovi na cesti koja vodi do Trebevića
Završena je rekonstrukcija ceste koja vodi do Trebevića, Općina Istočni Stari Grad upriličila je svečano otvaranje obnovljene ceste.
30.08.2022. u 15:03
get url
text

Otvaranju su, pored domaćina, načelnika Općine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića, prisustvovali ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i Adnan Mujan, predstavnik kompanije "Demus", koja je izvodila radove.

Načelnik Gašanović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Ministarstvom saobraćaja KS, koje je pružilo podršku ovom projektu.

- Ozvaničili smo završetak radova na izuzetno važnom projektu izgradnje saobraćajne infrastrukture u općini Istočni Stari Grad. Saradnjom sa kantonalnim ministarstvom uspjeli smo da izvršimo rekonstrukciju i sanaciju saobraćajnice koja je žila kucavica razvoja turizma u našoj općini. Siguran sam da će posjetioci i turisti koju dolaze da uživaju na olimpijskoj planini sada biti zadovoljni, a nama je ovaj projekt pokazao da udruženim snagama možemo praviti značajne korake za dobrobit svih nas - rekao je načelnik Gašanović.

Ovom prilikom, on je ministru Šteti uručio priznanje u znak zahvalnosti za izuzetnu i uspješnu saradnju.

- Ponosni smo što je ovaj projekt završen prije roka i što se, tokom izvođenja radova, saobraćaj nije obustavljao. Ovo je najveći i jedan od značajnijih međuentitetskih projekata, čije će benefite osjetiti svi posjetioci Trebevića. Ponosni smo i zahvalni što smo bili dio ovog projekta - istakao je Mujan, predstavnik kompanije "Demus", koja je izvodila radove.

Vlada Kantona Sarajevo je podržala obnovu ove ceste koja je od važnosti za sve građane kantona.

- Građani Sarajeva svakodnevno posjećuju Trebević i ovaj projekt je od velikog značaja za naše građane kojima će biti olakšan pristup ovoj olimpijskoj planini. Zadovoljan sam saradnjom sa Općinom Istočni Stari Grad i ovo je dokaz da se saradnjom sa različitim nivoima vlasti može unaprijediti infrastruktura, a građanima omogućiti ono što zaslužuju - istakao je ministar Šteta.

Cesta do Trebevića obnovljena je u dužini od 3,6 kilometra, saopćila je Služba za protokol i press KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.