open-navfaktor-logo
search
Oružane snage BiH
Završene pripreme za postavljanje kontejnera za smještaj migranata u kampu Lipa
U skladu sa Odlukom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pripadnici Inženjerijskog bataljona Brigade taktičke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine završili su danas inženjerijske radove za uspostavljanje kontejnerskog naselja za smještaj migranata u kampu Lipa kod Bihaća.
09.02.2021. u 15:38
get url
text

VEZANI TEKST - Mašović: Radovi na prilaznom putu i platou u kampu Lipa su pri kraju

Završeni su radovi na izgradnji prilaznog puta za postavljanje kontejnerskog naselja u kampu Lipa u Bihaću, radovi na propustima za otpadne vode i kišnicu, inženjerijski je uređen plato ispred kampa, a sve je to nasuto posipnim materijalom i uredno inženjerijski pripremljeno.

Radovi su trajali od 3. do 9. februara 2021. godine. Osim ljudstva, od inžinjerijskih mašina je bilo angažovano: pet kamiona kipera, jedan valjak, jedan greder, jedan kopač i dva vučna vozila.

Predstavnici lokalne zajednice izrazili su zahvalnost za pruženu pomoć, a nakon predaje radova, jedinica se, u toku sutrašnjeg dana, vraća na matičnu lokaciju u rejon razmještaja u Derventu.

Pripadnici Oružanih snaga BiH su još jednom pokazali da su spremni i obučeni da sve odluke Predsjedništva BiH provedu na najbolji mogući način, izvršavajući zakonom propisanu misiju, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.