Naš tim u kvalifikacionoj grupi 10, početkom oktobra ove godine očekuje nastup na turniru u Republici Irskoj. Osim domaćina i BiH, na ovom će turniru nastupiti još Holandija i Farski Otoci.

- Zadovoljan sam ovim kampom, na koji nam se, od pozvanih 29, odazvalo 26 igrača. Odradili smo četiri zajednička treninga, a jučer smo odigrali i kontrolnu utakmicu u Jelahu kod Tešnja u kojoj smo s 1:0 savladali domaći Borac - ističe selektor Slaven Musa, koji nije želio posebno izdvajati nikoga od igrača.

Pripreme su, kaže Musa, dobrodošle da se uvjeri u kvalitet uglavnom domaćih i igrača rođenih 2000. i 2001. godine.

- Sve što smo planirali, to smo i uradili. Novo okupljanje imamo već u ponedjeljak, 3. septembra u Vogošći. Tu ćemo, 5. i 7. septembra, odigrati i dvije kontrolne utakmice protiv Gruzije. Kako je ovo UEFA-in termin te vjerojvatno i naše zadnje druženje do nastupa u Irskoj, očekujem da će doći svi naši najbolji igrači - kaže Musa.

Međutim, kako je selektor kazao u izjavi za Fenu, postoji mogućnost da, polovinom septembra, ponovo otputuju u Sloveniju, gdje su prije dvije sedmice u Kidričevu već odigrali dvije utakmice. Tada su u jednom meču igrali bez golova, a u drugom izgubili s 2:3 od nešto starijih igrača reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovog bi puta bh. juniori trebali igrati protiv reprezentacije Saudijske Arabije, koja se također nalazi na pripremama u Sloveniji.

- Dobili smo ponudu da odigramo tu utakmicu, ali u pomenutom terminu ne bismo mogli okupiti sve najbolje igrače. Vidjet ćemo da li ćemo se uopće i dogovoriti sa Saudijcima - ističe Musa.