open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Završen uviđaj na mjestu stravične nesreće kod Hadžića, saobraćaj ponovo u funkciji
Policajci MUP-a Kantona Sarajevo završili su uviđaj na mjestu stravične saobraćajne nesreće u Vukovićima kod Hadžića, u kojoj su u poslijepodnevnim satima poginule dvije osobe. 
13.06.2020. u 20:17
get url
text

Prema informacijama iz MUP-a KS, uviđaj je završen u 18.45 sati. 

VEZANI TEKST - Bivši džudo reprezentativac BiH poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića

U saobraćajnoj nesreću učestvovali su automobil "fiat", kojim je upravljao D. P. (74) iz Mostara i motocikl "kawasaki", kojim je upravljao E. H. (41) iz Sarajeva. 

- U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradala oba vozača, a njihova smrt konstatovana je od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je na putničkom vozilu i motociklu nastala materijalna šteta. Uviđajem je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica i isti su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uz učešće ovlaštenih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Tijela stradalih su nakon obavljenog uviđaja po naredbi dežurnog tužioca prevezena u prosekturu "Bare" gdje će ovlašteni sudski vještak medicinske struke obaviti pregled tijela i obdukciju.

- Saobraćaj na ovom dijelu puta je bio obustavljen do 19.25 sati radi vršenja uviđaja i uklanjanja vozila s kolovoza, te se za putnička vozila odvijao alternativnim lokalnim putem - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.