open-navfaktor-logo
search
Mostar
Završen uviđaj na mjestu eksplozije na Tekiji, u istragu se uključuje i SIPA
Kako nam je neslužbeno potvrđeno, oba "mercedesa" koristio je Gani Kovači, koji je u subotu skupa sa njegovim posinkom uhapšen u akciji SIPA-e sa 40 kila droge
24.12.2019. u 15:29
get url
text

Uviđaj na mjestu eksplozije u mostarskom naselju Tekija, u kojoj su noćas oštećena vozila "mercedes ML" i "mercedes CLS", završen je, a tragovi su poslati na vještačenje.

- Nepoznata eksplozivna naprava najvjerovatnije je podmetnuta pod prednji dio vozila koja su bila udaljena nekih desetak metara jedno od drugog. Došlo je do aktiviranja naprava prilikom čega su oštećeni "mercedesi", te djelimično još neka susjedna vozila. U toku su istražne radnje - kazali su iz Tužilaštva HNK.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, oba "mercedesa" koristio je Gani Kovači, a vozila su bila parkirana ispred zgrade prekoputa Fabrike duhana Mostar, u kojoj je stanovao.

On i njegov posinak, Adis M., uhapšeni su u subotu na benzinskoj pumpi u centru Mostara u vozilu u kojem u je nađeno 40 kilograma kanabisa. Akciju su izveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zbog čega će se, kako saznajemo, uključiti i u ovaj slučaj.

{$galerijaFotografija}

Mještani naselja Tekija, koje smo zatekli u blizi mjesta događaja, nisu bili raspoloženi da govore na ovu temu.

Eksplozija Mostar, mercedesi, Gani Kovači, Tekija, 24.12.2019.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.