open-navfaktor-logo
search
Agonija se produžava
Završen sastanak predstavnika GRAS-a sa Vladom KS: Forto ide u banku, radnici nezadovoljni
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i delegacija Vlade KS, koju su činili ministar saobraćaja Adnan Šteta i ministar za boračka pitanja Omer Osmanović, održali su danas sastanak sa predstavnicima GRAS-a.
23.03.2021. u 13:37
get url
text

Radnici kantonalnog preduzeća GRAS okupili su se i danas u krugu kompanije kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plaća za januar i februar.

VEZANI TEKST - Protest radnika GRAS-a: Slijedi li obustava javnog prijevoza u Sarajevu?
 

Prema riječima Naila Žilića, koordinatora GRAS-a, koji je prisustvao sastanku, premijer Forto zajedno sa Vladom KS i predstavnicima GRAS-a, nakon sastanka se uputio u banku gdje će probati naći rješenje za deblokadu računa.

- Dogovor je da odu u banku i da vide postoji li mogućnost da se deblokira račun, da bi isplatili sve one tužbe koje iznose preko osam miliona maraka. Kako stvari trenutno stoje isplatit će četiri miliona maraka. Rekli su da ukoliko ne postignu dogovor sa bankom da će se vratiti ovdje u prostorije GRAS-a - kazao je Žilić

{$galerijaFotografija}

Predsjednik Sindikata GRAS-a Amir Muminović nije pretjerano zadovoljan ishodom današnjeg sastanka, te je najavio da će vjerovatno doći do novih protesta i buntova.

- Ono što nam je rečeno da delegacija ide u banku zajedno sa advokatom, gdje bi trebalo banci biti garantovano da neće biti problema od strane advokata. Kakav će biti odgovor iz banke, ja zaista ne znam. Rekli su nam javiti čim završe sa sastankom. Ljudi su se razišli i svi čekaju povratnu informaciju. Nezahvalno je da sad prognoziramo šta će i kako će biti. Bit će vjerovatno protesta i buntova, a dokle će to dovesti ne znam. Pustit ćemo da se desi pa ćemo vidjeti. Direktor i Vlada KS daju sve od sebe, a razumijem i advokata, koji također radi svoj posao - istakao je Muminović.

Gras 2 23.03.2021
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.