open-navfaktor-logo
search
Gabriel Jesus
Zavio Dinamo u crno, pa poručio: Želio sam se upucati od muke
Jesus je tokom oktobra i novembra skupio 10 nastupa u nizu bez postignutog gola
12.12.2019. u 22:44
get url
text

Nakon što je više od 700 minuta bio bez postignutog gola, napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus (22) izgubljenu formu je pronašao u najgorem mogućem trenutku za zagrebački Dinamo.

Mladi brazilski napadač je zavio je Modre u crno i s tri gola bio je najbolji igrač Građana u visokoj pobjedi na Maksimiru (4:1).

Jesus je tokom oktobra i novembra skupio 10 nastupa u nizu bez postignutog gola, a post je trajao više od 700 minuta.

Crnu seriju je prekinuo postigavši dva gola u gostujućoj pobjedi protiv Burnleyja (4:1), a potom je na idućem gostovanju u Zagrebu postigao još tri pogotka.

- Želio sam se upucati od muke. Iskreno, posljednjih mjesec nisam bio dobar i nisam bio zadovoljan - kazao je Jesus za britanske medije, dodavši:

- Igrao sam devet ili 10 utakmica, međutim nisam postigao gol, a propustio sam šanse, tako da nisam bio zadovoljan. Ne mogu razgovarati o drugim igračima, ali kad ja nisam zadovoljan sobom, želim se upucati u glavu jer mi je teško.

Mladi Brazilac je ove sezone drugi napadač Cityja iza Sergia Aguera. Međutim, posljednjih sedmica igra redovno i sjajno je iskoristio izostanak Aguera.

- Između mene i Aguera vlada prijateljsko takmičenje. Moram učiti od njega jer je tokom karijere postigao puno za klub - dodao je Jesus koji je stigao do brojke od 101 pogotka u karijeri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.