Utorak, 16.08.2022.

Zaustavljen saobraćaj do 7. novembra zbog spajanja na kanalizacionu mrežu Sarajevo Towera

Od 18. oktobra do 7. novembra 2021. godine u Kolodvorskoj ulici zabranjen je saobraćaj zbog izvođenja radova na kanalizacionoj mreži.

Radove izvodi Demus iz Sarajeva u četiri faze, a Neven Miralem, šef gradilišta u Kolodvorskoj ulici, kazao je za Faktor da će se radovi završiti do 7. novembra kako je i planirano, ali...

- Jedino u slučaju većih vremenskih nepogoda ili nečeg drugog mogu se produžiti radovi. Međutim, mi možemo uraditi do 7. novembra kako je planirano. Spajamo na gradsku kanalizaciju novi stambeni objekat Sarajevo Tower. Na ovom mjestu spaja se na kanalizacionu mrežu i podzemna graža koja se gradi u Kolodvorskoj ulici – pojašnjava Miralem.

Jutros nije bilo saobraćajne gužve u blizini zatvorene Kolodvorske ulice iako mnogi vozači ne znaju da je tu zabranjen saobraćaj.

- Imamo problema sa nekim vozačima koji ne znaju za ovu zabranu, ali i ne obraćaju pažnju na postavljene saobraćajne znakove. Zbog toga očekujemo još nekoliko dana sobraćajne gužve dok se vozači ne informišu o zatvaranju dijela Kolodvorske ulice. Pošto se u ovoj ulici nalazi zgrada Hitne pomoći njihovim vozilima je dozvoljeno saobraćanje Kolodvorskom. Međutim, ovo koriste i neki vozači privatnih automobila pa se provlače koridorom koji je ostavljen za vozila Hitne pomoći – zaključuje šef gradilišta.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh