open-navfaktor-logo
search
Mito i korupcija
Zatraženo produženje pritvora za uhapšene u akciji "Tower"
Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela
09.08.2019. u 11:31
get url
text

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Općinskog suda da za još dva mjeseca produži pritvor Elvedinu Mahmutoviću (42) i Sedinu Halilagiću (58), koje su pripadnici FUP-a, uz asistenciju OSA-e, uhapsili prije mjesec u akciji "Tower" zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Produženje pritvora je zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Mahmutović, generalni direktor firmi "Panamera" i "Smart Invest" i Halilagić, zaposlenik u odjelu prodaje nekretnina "Sarajevo Towera", sumnjiče se da su od podizvođača građevinskih radova stambeno-poslovnog objekta "Sarajevo Tower" zahtijevali i primali novac, darove i druge oblike koristi, a kako bi im bilo omogućeno nesmetano izvođenje i završetak radova.

Sedin Halilagić prilikom privođenja u Tužilaštvo KS                FOTO: DAMIR HODŽIĆ

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađeno i oduzeto 60.000 KM u obilježenim novčanicama, koje su korištene prilikom izvršenja krivičnog djela.

Pripadnici FUP-a su u sklopu akcije "Tower" pretresli i prostorije stambeno-poslovnog objekta "Panamera" na Ilidži, gdje su pronađeni predmeti koji će biti korišteni u krivičnom postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.