Pritvaranje osumnjičenog za ubistvo zatraženo je zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog te zbog  činjenice da se radi o krivičnom djelu ubistva za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina. Osim toga, ubistvo je počinjeno u centru grada, što je dovelo do uznemiravanja javnosti, te bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

 Stanišić je Dorića ubio u sačekuši ispred zgrade u kojoj je stanovao, u ulici Hamdije Kreševljakovića. Navodno, Dorić je pokušao pobjeći ali je upucan u grudni koš. 

Jučer je tijelo prevezeno u Odsjek prosekture Kantonalne bolnice Zenica kako bi se obavila obdukcija nad tijelom preminulog. Također, pripadnici MUP - a ZDK-a jučer su u koritu rijeke Bosne tražili pištolj kojim je počinjeno ubistvo.  

Tu je, prema vlastitom priznanju, osumnjičeni bacio pištolj, dok je bježao sa mjesta zločina. Još nisu jasne okolnosti pod kojim se dogodilo ovo ubistvo, ali se najvjerovatnije radi o nekim ranije neraščišćenim odnosima dvojice mladića.