open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Zatražen pritvor za svih pet uhapšenih zbog pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji i pljačke Afganistanca na Ilidži
Tužilaštvo Kantona Sarajevo nakon ispitivanja osumnjičenih predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Eldinu Kajaniji (22), njegovom bratu Nedimu (20), te Kenanu Čustoviću (19), Fatihu Veliću (19) i Fahrudinu Mutiću (19), a koje je MUP Kantona Sarajevo uhapsio zbog pokušaja ubistva Marokanca A. H. u naselju Skenderija, kao i zbog razbojništva na štetu Afganistanca na Ilidži.
18.08.2021. u 13:47
get url
text

VEZANI TEKST - Zbog pokušaja ubistva Marokanca na Skenderiji uhapšen poznati razbojnik s Koševskog Brda

Kako su, ne navodeći identitet osumnjičenih, potvrdili Faktoru iz Tužilaštva KS, oni se terete za krivična djela pokušaj ubistva, saučesništvo u pokušaju ubistva, te razbojništvo.

Podsjetimo, stariji brat Kajanija sumnjiči se da je Marokancu nožem nanio teške povrede opasne po život zbog kojih je hospitaliziran u KCUS-u, dok se ostala četverica sumnjiče da su učestvovali u napadu.

Kajanija mlađi, te ostala trojica sumnjiče se da su istio jutro oko 7 sati na Ilidži opljačkala državljanina Afganistana M. K., kojem su oteli ruksak, novac i mobitel.

- Pritvor za osumnjičene zatražen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu prikrivanjem dokaza i utjecajem na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo - kazala je glasnogovornicva Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Svi uhapšeni odranije su poznati policiji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.