open-navfaktor-logo
search
Naoružan i opasan
Zatražen pritvor za Devovića i Zerdu, za Ganićem potjernica
Odbjegli Ganić smatra se naoružanim i opasnim, budući da se radi o višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, sa debelim policijskim dosjeom
13.11.2019. u 16:42
get url
text

Nakon ispitivanja osumnjičenih, Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor za Mirzu Devovića (31) i Sanela Zerdu (29), obojica iz Visokog, a koji su preksinoć uhapšeni u dramatičnoj potjeri u sarajevskom naselju Otoka, nakon što su u Hadžićima počinili oružanu pljačku. 

Istovremeno, od Suda je zatražen pritvor i raspisivanje potjernice za Rasimom Ganićem iz Gornje Zimče, koji je uspio pobjeći policiji i još je u bjekstvu.

Za Devovića i Zerdu pritvor je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog opasnosti da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. 

Informaciju je za Faktor potvrdio Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS. 

Rezbojnički trojac preksinoć je, uz prijetnju oružjem, opljačkao prodavnicu "Sloga marketi" u Hadžićima, a zatim su se dali u bijeg automobilom "fiat stilo".

Nakon što su u policijskoj potjeri sustignuti na Otoci, nisu se željeli mirno predati već su fizički napali policajce, a odbjegli Ganić je u policajce prethodno iz vozila uperio oružje.

On je uspio pobjeći, dok su druga dvojica brzo savladani i uhapšeni, te su sinoć predati Tužilaštvu.

{$galerijaFotografija}

Na teret im se stavljaju krivična djela razbojništvo i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Odbjegli Ganić smatra se naoružanim i opasnim, budući da se radi o višestrukom povratniku u činjenju krivičnih djela, sa debelim policijskim dosjeom.

Više o tome možete pročitati OVDJE

Privodjenje 12.11.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.