Jasmin Hidanović je osumnjičen i da je počinio krivično djelo samovlašće, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

- Oni su osumnjičeni da su spomenuta krivična djela počinili 10. septembra ove godine. Naime, dvije oštećene osobe, E. M. i A. H., na zahtjev Jasmina Hidanovića, u vikendicu E. M. na području Živinica ostavili su Jasminovu torbu sa robom navodno vrijednom oko 3.700 KM, nakon čega je vikendica obijena i torba ukradena, a o čemu su njih dvojica obavijestili osumnjičene. Tada su oni došli na navedenu lokaciju gdje su ih oštećeni čekali te iako svjesni da im ograničavaju slobodu kretanja izvadili pištolje i repetirali ih i počeli ih udarati pištoljima i rukama u glavu i druge dijelove tijela - novode iz Tužilaštva TK.

Nakon toga su ih ugurali u automobil te prevezli do kuće Jasmina Hidanovića, gdje su im nastavili prijetiti i udarati ih te od njih tražili da im za nekoliko dana plate po 5.000 KM i ukoliko to ne učine uputili im ozbiljne prijetnje po život i tijelo njih i članova njihovih porodica i tako pokušali iznuditi i navedeni iznos vrijednosti robe iz torbe i preostalih 6.300 KM.

- Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, nakon saznanja o događajima, osumnjičene lišili slobode u večernjim satima 15. septembra. Obavljena je kriminalistička obrada te su predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Istraga u ovom predmetu je u toku - zaključeno je iz Tužilaštva TK.