VEZANI TEKST - Pucnjava na autobuskoj stanici u Mostaru: Ranjeni muškarac prebačen u Sveučilišnu kliničku bolnicu

- Osumnjičeni se tereti da je dana 22. oktobra oko 17 sati na Trgu Ivana Krndelja u Mostaru, na lokalitetu autobuske stanice, u trenutku kad je oštećeni I. A., sjedio u parkiranom vozilu "Škoda Octavia", prišao mu sa pištoljem u ruci, za koji nije imao odobrenje nadležnog organa za posjedovanje, drugom rukom oštećenog izvukao iz vozila i odmah iz neposredne blizine ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu oštećenog I. A.. Ispaljeni meci su mu nanijeli više prostrijelnih povreda u predjelu donjih ekstremiteta i nalazi se na liječenju u SKB Mostar.

Pritvor je osumnjičenom M.H. predložen iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da bi svojim boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, te uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i da naročite okolnosti opravdavaju bojazan da bi svojim boravkom na slobodi mogao ponoviti istovjetno krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNK i MUP HNK, Sektor kriminalističke policije poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK.