open-navfaktor-logo
search
Akcija "Lim 2"
Zatražen pritvor za 10 osumnjičenih, za ostale mjere zabrane
Tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenih, zatražila je pritvor za 10 uhapšenih u akciji "Lim 2", a koji se sumnjiče za rasturanje droge. 
31.01.2020. u 08:14
get url
text

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor je zatražen za Mirzu Balićevca, Edina Vrtića, Envera Musića, Asima Avdića, Harisa Musića, Admira Vrtića, Mirnesa Bublina, Dževada Hubijera, Semira Humića i Elmira Rožajca.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, odnosno utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Za četvericu osumnjičenih Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana predložene su mjere zabrane. Te mjere zabrane podrazumijevaju zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima, te povremeno javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

{$galerijaFotografija}

Svi oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, konkretno sumnjiče se da su kao grupa osoba, s ciljem sticanja nezakonite koristi, od augusta prošle godine do jučerašnjih hapšenja, na području Kantona Sarajevo i šire, nabavljali, kupovali, držali, prenosili.

Pripadnici FUP-a prekjučer su obavili pretrese na 24 lokacije na području sarajevskih općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Trnovo i Vogošća, te na području općine Konjic, gdje su pronašli i oduzeli značajne količine heroina, kokaina, spida i marihuane.

Privođenje 30.01.2020
1 od 17
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.