Nedjelja, 26.06.2022.
FOTO: Faktor

Zatražen pritvor za 10 osumnjičenih, za ostale mjere zabrane

Tužiteljica sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenih, zatražila je pritvor za 10 uhapšenih u akciji "Lim 2", a koji se sumnjiče za rasturanje droge. 

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva, pritvor je zatražen za Mirzu Balićevca, Edina Vrtića, Envera Musića, Asima Avdića, Harisa Musića, Admira Vrtića, Mirnesa Bublina, Dževada Hubijera, Semira Humića i Elmira Rožajca.

- Pritvor je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, odnosno utjecati na svjedoke i prikrivati dokaze, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Za četvericu osumnjičenih Asmira Baždara, Izudina Borovinu, Admira Mujezinovića i Nedima Dževlana predložene su mjere zabrane. Te mjere zabrane podrazumijevaju zabranu sastajanja sa osumnjičenima i svjedocima, te povremeno javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

Svi oni se sumnjiče za nedozvoljenu proizvodnju i promet opojnih droga, konkretno sumnjiče se da su kao grupa osoba, s ciljem sticanja nezakonite koristi, od augusta prošle godine do jučerašnjih hapšenja, na području Kantona Sarajevo i šire, nabavljali, kupovali, držali, prenosili.

Pripadnici FUP-a prekjučer su obavili pretrese na 24 lokacije na području sarajevskih općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Trnovo i Vogošća, te na području općine Konjic, gdje su pronašli i oduzeli značajne količine heroina, kokaina, spida i marihuane.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh