Zastupnički dom PSBiH: Goran Ćosić imenovan za zamjenika ministra civilnih poslova

objavljeno: 31.01.2018. u 20:02

Članovi zastupničkog doma PSBiH potvrdili su večeras imenovanje Gorana Ćosića za novog zamjenika ministra civilnih poslova BiH, koji je dao i svečanu izjavu.  

On je na tu u poziciju imenovan nakon što je njegov prethodnik Vojin Mijatović 22. decembra podnio ostavku na tu funkciju.

Nije bilo rasprave o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH koje je predložio zastupnik SDS-a Borislav Bojić kojim se usklađuju koeficijenti, a rasprave nije bilo ni o izmjenama Zakona o zrakoplovstvu koji je predložila zastupnica SDS-a Aleksandra Pandurević.

Razmatrane su dopune Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama na nivou BiH kojim Vijeće ministara predviđa izjednačavanje prava u pravosudnim institucijama kada su u pitanju naknade za troškove prevoza, toplog obroka i odvojenog života.

Nije bilo rasprave ni o traženju komisije da se produži rok za dostavlјanje mišljenja o Priјеdlоgu zаkоnа о sprjеčаvаnju sukоbа intеrеsа koji su predložili: Bоrislаv Bојić (SDS), Hаzim Rаnčić (SDA), Јаsmin Еmrić (A-SDA), Diаnа Zеlеnikа (HDZ1990), Dаmir Аrnаut (SBB), Sаšа Маgаzinоvić (SDP), Sеnаd Šеpić (Nezavisni blok) i Маја Gаsаl-Vrаžаlicа (DF).

O tim zakonskim rješenjima zastupnici će se izjasniti nakon što obave raspravu o svim tačkama dnevnog reda sjednice.