open-navfaktor-logo
search
Zadržan u policiji
Zastupnik u Skupštini BPK uhapšen nakon napada vozilom na policajca
Policija Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Goražde uhapsila je rano jutros osobu inicijala R. R. zbog sumnje da je sinoć vozilom udarila pripadnika MUP-a BPK, potvrdio je Faktoru Mirsad Kamenica iz MUP-a BPK.
18.03.2021. u 10:55
get url
text

Kako se nezvanično saznaje, uhapšen je Ramiz Ridžal, zastupnik SDA u Skupštini BPK.

VEZANI TEKST - Goražde: Izbjegavajući kontrolu džipom udario policajca i pobjegao

Iz MUP-a je rečeno da je, u ulici Fazlagića, Grad Goražde, prilikom zaustavljanja vozila "BMW X5" kojim je upravljao vozač iz Goražda, on tokom kontrole pokrenuo vozilo i ostvario kontakt i obaranje policajca, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.

- Tom prilikom policijski službenik zadobio je tjelesne povrede u vidu oguljotina oba dlana i desnog kuka ustanovljene u Urgentnom Centru Kantonalne bolnice Goražde. Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti - kazao je jutros Kamenica, koji nije mogao zvanično potvrditi identitet uhapšenog vozača.

Neposredno nakon što su mediji sinoć objavili da se traga za Ridžalom, on je to negirao, kazavši da se nalazi na selu, te da nije učestvovao u nesreći.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.