open-navfaktor-logo
search
Zabrinut za građane
Zastupnik Nikšić pita gdje su "drotovi": Lopovi, bujrum subotom i nedjeljom u Sarajevo!
Samostalni zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić često privlači pažnju putem društvenih mreža, a ovaj put je to učinio live obraćanjem putem facebooka nakon incidenta kojeg je doživio prilikom šetnje Sarajevom.
09.05.2021. u 11:50
get url
text

Nakon nesporazuma sa jednim od bicklista koji je vozio biciklo šetalištem u centru grada, Nikšić se požalio kako nije uspio vidjeti niti jednog policajca, ili kako on to voli reći "drota", kojem bi prijavio "nesavjesnog" biciklistu.

Nikšić je ovaj video prvobitno želio napraviti za ministra policije Admira Katicu i komesara Nusreta Selimovića, ali je pak umjesto toga odlučio poslati poruku lopovima poručivši im da subotom i nedjeljom u centru grada nema niti jednog "drota". 

- Subotom i nedjeljom slobodno dođite u Sarajevo, murije nema. Bujrum u Sarajevo, radite nam šta hoćete subotom i nedjeljom i kad se prošetamo Ferhadijom i Titovom možeš krasti i gaziti nas - kazao je.

Požalio se i da je prije nekoliko dana za vrijeme policijskog sata opljačkan stan u blizini zgrade Predsjedništva.

- Mi u strogom centru vikendom nijednog "drota" nemamo. Pa može se desiti bombaški napad, njih nema - požalio se Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.