Također, Bauk je zatražio da se ispune obećanja dana Albaniji i Sjevernoj Makedoniji, ubrzaju pregovori s Crnom Gorom te jasno poruči Srbiji da odabere stranu.

Ruska agresija u Ukrajini u srijedu je u Saboru bila glavna tema slobodnih govora zastupničkih klubova, pa je Milorad Pupovac (Klub SDSS-a) istaknuo da je njegova stranka privržena solidarnosti s ukrajinskim narodom, ali i traganjem za mirom.

- Neophodno je da se u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji i u odnosima između tih zemalja očuva mir, dogovorno rješavanje unutarnjih otvorenih pitanja i otklanjanja mogućnosti da bilo tko u ovoj geopolitičkoj situaciji taj mir naruši - poručio je Pupovac.

Naglasio je da Hrvatska treba učiniti sve političke i diplomatske aktivnosti kako bi otvorila prostor da te zemlje izaberu put bez prijetnji i opasnosti koje dolaze od globalnog konflikta.

Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) pozvao na aktiviranje dodatnih pričuvnih vojnika, a nezavisni Hrvoje Zekanović propitivao spremnost atomskih skloništa.

Sačić je tako upozorio da je Hrvatska slanjem oružja u Ukrajinu došla na "listu smrtonosnih neprijatelja Putina", ističući da toga svi moraju biti svjesni jer je riječ o ozbiljnim stvarima, prenosi Hina.