open-navfaktor-logo
search
Dogovoreno u Tuzli
Zastupnički dom Parlamenta FBiH dobit će novi klub zastupnika
U Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će formiran novi klub nezavisnih zastupnika, a nosit će naziv Pokret Socijaldemokrata BiH (Pokret SDBiH), potvrđeno je za Faktor.
06.10.2021. u 13:38
get url
text

Dogovor o formiranju novog kluba zastupnika postignut je jučer u Tuzli, a pored zastupnika Socijaldemokarata BiH Zlatka Ercegovića, Melihe Bijedić, Mileta Atlagića i Nedžada Šečića, činit će ga i bivši članovi Demokratske fronte Bahrudin Šarić i Zeid Mujić kao i Nihad Čolpa, bivši član i predsjednik Građanskog saveza.

- To je klub koji će od sada brojati sedam zastupnika, a po najavama koje imamo, priključit će nam se još neki ljudi - kaže za Faktor Enver Bijedić, predsjednik Socijaldemokrata BiH (SDBiH).

Predsjednik Kluba zastupnika Pokret SDBiH, kako saznajemo, bit će Zlatko Ercegović, a njegov zamjenik je Bahrudin Šarić.

Nakon jučerašnjeg sastanka sačinjen je dokument koji će Ercegović kao predsjednik novog kluba zastupnika proslijediti rukovodstvu Zastupničkog doma FBiH, odnosno predsjedavajućem Mirsadu Zaimoviću te sekretaru Ivanu Milićeviću.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.