open-navfaktor-logo
search
Parlament FBiH
Zastupnički dom: Adis Arapović se javno izvinio zbog sporne objave na Facebook profilu
Nakon dvosatne pauze Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je danas nastavio sa radom. Odmah u nastavku su se pročitali zaključci Etičke komisije, a koji su u vezi s nedavnom Facebook objavom zastupnika Adisa Arapovića. Etička komisija je ocijenila da nema elemenata za kažnjavanje Arapovića.
19.02.2020. u 13:57
get url
text

Podsjećamo, u javnosti se Arapovićeva objava dovela u kontekst omaložavanja žrtava rata, tačnije, silovanih žena.

Arapović se zbog svega pred zastupnicima izvinio za spornu objavu kazavši da je on samo prenio tekst nepoznatog autora i da nije bilo zle namjere.

- Etička komisija je utvrdila da nema pravnog osnova za kažnjavanje zastupnika Adisa Arapovića. Etička komisija se ograđuje od objavljenog teksta, a od kolege Arapovića se traži da uputi javno izvinjenje povodom sporne objave - rekla je ispred Etičke komisije Samira Begić.

Nakon toga, Arapović je uputio javno izvinjenje.

- Sve koji nisu, pozivam da pročitaju priču nepoznatog autora koji sam prenio, a komentar se završava mojim izvinjenjem i molbom za oprost. Mnogi misle da ne treba ponovni oprost, ipak se izvinjavama iako je priča o časti i ljudskim manama i vrlinama. Treba mnogo zlonamjernosti da se ova priča pokuša ispolitizirati kao što su ovdje učinili neki ljudi. Vrijeme je da promislimo gdje su granice manipulacije i duplih aršina - rekao je Arapović.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.