open-navfaktor-logo
search
Koronavirus
Zastupnici u samoizolaciji, još se ne zna kada će biti zakazana sjednica Skupštine KS
Još nije poznat termin održavanja sjednice Skupštine Kantona Sarajevo jer je veliki broj zastupnika još u samoizolaciji nakon što su predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik i zastupnik Elmedin Konaković dobili pozitivne rezultate testa na koronavirus.
29.06.2020. u 15:39
get url
text

Kako je za Faktor kazala zamjenica predsjedavajućeg Skupštine KS Smiljana Viteškić, ona se još nalazi u samoizolaciji. Njen nalaz na koronavirus je negativan, te ističe da nema nikakve simptome.

- Mislim da nisu svi zastupnici u samoizolaciji. U samoizolaciji su zastupnici koji su prijavljeni kao bliži kontakt zastupnika koji su pozitivni na koronavirus i ti zastupnici su i testirani, a rezultati testova su negativni – kazala je Viteškić.

Očigledno je da je vanredno stanje u Skupštini jer se na telefone niko ne javlja, a nismo uspjeli saznati je li i tehničko osoblje također u samoizolaciji, te da li su i oni testirani.

Prije nekoliko dana zastupnik Elmedin Konaković je objavio da je njegovo zdravstveno stanje bolje, a predsjedavajući Čelik se još nalazi u bolnici, ali kako saznajemo, i on se bolje osjeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.